FIT-Yoga

Fit-Yoga algemeen

FIT-Yoga bestaat zowel uit lichamelijke als geestelijke oefeningen omdat zowel lichaam als geest gezond moeten zijn en blijven. Yoga schept evenwicht en balans tussen lichaam en geest. Asana (lichaamshouding) en Pranayama (adembeheersing) vormen de basis van Yoga. Je wordt je bewust van alle lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn.

Het verschil tussen spanning en ontspanning wordt beter herkend, zodat lichaam en geest in harmonie komen. Dit verminderd en hersteld klachten. Het uiteindelijke resultaat is een gezond functionerend lichaam met de juiste en goed op elkaar afgestemde werking van alle lichaamsdelen. In vol bewustzijn kunnen we dan ervaren wie we werkelijk zijn.

FIT-Yoga Meditatie

Mediteren kan zittend, liggend, staand, met muziek of in stilte. Het doel van mediteren is ruimte maken in je hoofd, maar ook bevrijd worden van dat ‘commentaarstemmetje’ dat we allemaal zo goed kennen.

Door hier in zachtheid en met mededogen naar te kijken m.b.v. concrete meditatieoefeningen kan er ruimte ontstaan. Zowel in je lichaam als op geestelijk niveau. Het stelt je in staat spanning los te laten en de voortdurende stroom van gedachten tot stilstand te brengen. Er ontstaat rust. Door meditatie zul je merken dat je geest meer helder wordt en los kan komen van negatieve gevoelens en gedachten. Als je mediteert, wordt de ademhaling rustiger en neemt de spierspanning/stress af.

FIT-Yoga Plus (55+)

Door Yoga wordt de spierspanning, mobiliteit en soepelheid verbeterd in het lichaam. Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Soms treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: bovenruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting, etc. Uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan.

Tijdens de FIT-Yoga+ les neem je yogahoudingen aan vanuit ontspanning en aandacht voor de ademhaling. Klachten die maar niet willen verdwijnen, kunnen na het volgen van deze lessen verminderen en/of verdwijnen! Zeer geschikt voor mensen met klachten/blessures!

HOE KAN IK LID WORDEN?

Geen woorden maar daden

Bel 010 - 419 07 83 en maak een afspraak voor een introductie fitness-training of groepsles. Of loop binnen tijdens de openingstijden en na het invullen van een aanmeldingsformulier kun je direct aan de slag.

Online gratis proefweek

Ben je al lid?

Gefeliciteerd met je keuze

Onze gediplomeerde trainers zijn er om je te helpen met advies, instructie of een op maat gesneden trainings-programma. Het motiveren en afbeulen van sporters voor hun eigen bestwil is ons vak :-)

Bekijk Kalender